30 Απριλίου 2007

meeting point


Μετά από τόσες απανωτές συμπτώσεις και τυχαίες συναντήσεις, στα πιο πιθανά ή απίθανα σημεία του πλανήτη, υπό νορμάλ ή ακραίες συνθήκες, με τα πλέον αναμενόμενα ή παντελώς "άσχετα" άτομα, η φράση "είναι πολύ μικρός αυτός ο κόσμος" απλώς δε σου φτάνει φιλενάδα!

Και φυσικά μη νομίζεις πως έχεις το μονοπώλειο πλανεμένο μου κοράσιο. Συμβαίνει καθημερινά σε όλους. Είναι αυτές οι μικρές κραυγούλες έκπληξης γύρω σου, όταν περπατάς, όταν είσαι στα μέσα μαζικής υπομονής, σε δουλειά, σε δημόσια υπηρεσία ταλαιπώριας, στο σπίτι-στο γραφείο-στην εκδρομή, κοινώς παντού και πάντα.

Η πλέον συνήθης πρόταση "..δε το πιστεύω! τι κάνεις εδώ;" αντηχεί εκατομμύρια φορές σε κάθε μεριά αυτού του ελλειπώς στρογγυλού πλανήτη. Στο κάτω κάτω όλοι στο ίδιο μέρος είμαστε κορίτσια, και οπουδήποτε έχει έστω και ένας πρόσβαση αυτομάτως έχουμε -τουλάχιστον δυνητικά- όλοι.

Είναι αυτές οι "τυχαίες" διασταυρώσεις τροχιών που άλλοτε σε κάνουν να ευχαριστείς τον Μεγαλοδύναμο με δάκρυα στα μάτια και άλλοτε να εύχεσαι να μην είχες ξεχάσει να φορέσεις την αόρατη κάπα του Χάρι Πότερ γαμώ την γκαντεμιά σου μέσα. Κάπως έτσι φιλενάδα αναρωτιέσαι για το "τυχαίον" της υπόθεσης, θέλεις να διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές για να ανακαλύψεις το "σημάδι", γιατί δε μπορεί κάτι άλλο θέλει να σου πει ο ποιητής, γιατί είσαι σίγουρη πως το γλέντι έχει ανάψει για τα καλά εκεί πάνω σε βάρους σου, για όλα αυτά τα σημειολογικά που συμβαίνουν ερήμην σου.

...as if!!!

9 σχόλια:

Stardustia είπε...

Ναι, φιλενάδα, άλλη μια ευαίσθητη χορδή ένιωσα να δονείται απόψε, διαβάζοντάς το... αυτές οι απίθανες, αυτάρεσκες φωνούλες "έκπληξης", σαν τις χαζοϋπάρξεις των πρωινάδικων, λες και πρόκειται για εκλεκτές τσαχπινιές της μοίρας... αυτή η ναρκισσιστική πεποίθηση ότι είμαστε όλοι πρωταγωνιστές μιας χαζής στριμωγμένης καθημερινότητας, όλοι μαζί χύμα, που ακούν τα ίδια τραγούδια, διαβάζουν τις ίδιες φυλλάδες, βλέπουν τις ίδιες εκπομπές που τους δίνουν τις ίδιες ιδέες, για να στριμωχθούν στα ίδια μέρη, με την πεποίθηση ότι κάνουν κάτι το εξαιρετικό, ενώ απλώς ακολουθούν το μπροστινό χαζό κριάρι...
Κι όμως, υπάρχουν στιγμές που πράγματι λες και μια μοίρα μας οδηγεί εκεί που ίσως και να μην βρισκόμαστε "αν" κάτι δεν μας τραβούσε σαν μγνήτης εκεί πέρα... μα όταν συμβούν νιώθεις να σε συκλονίζουν τόσο, που η φωνή -ευτυχώς- αδυνατεί να εκφραστεί μήπως και σπάσει τη μαγεία...
Ουφ, σαν να είπα πολλά σήμερα... Καλό Μήνα!

markos-the-gnostic είπε...

εσύ τι πιστεύεις, λες κάτι άλλο να θέλει να μας πει ο ποιητής; ή μήπως ο ποιητής ψάχνεται άγρια κι ο ίδιος;

mata_ntomata είπε...

@Zoe, καλό χειμμαρώδη μήνα και σε ΄σενα φιλενάδα!
@Μάρκος χμμ μάλλον πιστεύω πως από τη στιγμή που το έργο του ποιητή εκτίθεται όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!

Stardustia είπε...

Βρε, Μάρκο, άμα δεν ψαχνόταν ο ποιητής θα έγραφε;

markos-the-gnostic είπε...

νομίζω ότι εννοεί ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ

Stardustia είπε...

χμ, καλύφθηκα νομίζω…

mata_ntomata είπε...

χεχε..με ΄σας τους δυο σχεδόν νομίζω πως κρυφακούω!

Stardustia είπε...

ώστε έτσι φιλενάδα...
έλα και συ[!] στην κουβέντα και νιώσε... σαν στο σπίτι σου!!!!
χε, χε
πλάκα έχει τελικά!

Stardustia είπε...

ώστε έτσι φιλενάδα...
έλα και συ[!] στην κουβέντα και νιώσε... σαν στο σπίτι σου!!!!
χε, χε
πλάκα έχει τελικά!