01 Μαρτίου 2007

Epicuri de grege porcum

Γιατί έτσι είναι φιλενάδα, τώρα που μπήκες στην άνοιξη και μιας και το έριξες στα λατινικά γνωμικά θυμήθηκες και τον φιλαράκο σου τον Οράτιο που όχι μόνο ήξερε να γουρουνιάζει αλλά το είχε αναγάγει και σε φιλοσοφία και το απολάμβανε δεόντως. Έτσι απλά και απενεχοποιημένα.
Άλλωστε όπως και να το δεις, τούτη η ύπουλη εποχή (η άνοιξις βεβαίως βεβαίως, για να μην μπερδεύεσαι με κοινωνικοπολιτικές θεωρείες) ενδείκνυται για πάσης φύσεως γουρουνιές. Σου έσκασε ωραία και καλά με έναν 'Ηλιο Αυτοκράτορα που'σερνε ξωπίσω αυτήν την υποτακτική του, την Απέραντη Θάλασσα και τρέχα τώρα να μαζέψεις εσύ μυαλά και μάτια, αυτιά και στόμα, σπλήνα και συκώτι! Είναι ώρα τώρα για τέτοιες παρακινδυνευμένες αθλοπαιδιές στη μέση του καιρού; Η σταυροκουνιάδα του γαμπρού της ξαδέλφης σου που το δοκίμασε, της βούλωσε η μπανιέρα για 3 μέρες, ερωτεύτηκε τον υδραυλικό και τώρα ζουν ευτυχισμένοι στις χρυσαφένιες ακτές της Λούτσας.
Φώναξε και εσύ μικρή ταλαίπωρη τα άλλα δύο γουρουνάκια και ξεκινήστε το φύσημα μπας και πέσει αυτό το βρωμοκαλύβι του Λύκου, που σας την είχε φέρει τοιουτοτρόπως στο προηγούμενο επεισόδιο.

2 σχόλια:

koritsi_oksi είπε...

αυτή η Απέραντη Θάλασσα που λες πολύ μου άρεζε σε συνδυασμό με τον Ήλιο Αυτοκράτορα και όσο για τις γουρουνιές είμαι σίγουρη ότι είναι μια παρεξηγημένη έκφραση, ξέρεις πόσους έχουν ωφελήσει τα λασπόλουτρα παρακαλώ? όπως και να χει από το σενάριο με τον υδραυλικό στη Λούτσα προτιμώ εντόνως κάτι σε ηλεκτρολόγο (κι ας είναι και στο Ζούμπερι ρε παιδί μου) γιατί στο κάτω κάτω αυτός μπορεί άμα θέλεις να σου αλλάξει και τα φώτα...

mata_ntomata είπε...

Η ιδέα σας με τον ηλεκτρολόγο ομολογώ πως είναι ωραιοτάτη, ειδικά στην περίπτωση αλλαγής των φώτων,άλλωστε περί ορέξεως ουδείς λόγος! Πολύ χαίρομαι που αναγνωρίζετε τα αδιαμφισβήτητα οφέλη των λασπόλουτρων και υπερπηδάτε τα στερεότυπα περί χοίρων. Νομίζω πως είμαστε πλέον αρκετοί για τη συσταση συλλόγου που σκοπό του θα έχει τη διευκρίνηση αυτής της τραγικής παρεξήγησης. Τα σέβη μου!