27 Δεκεμβρίου 2007

τραπεζώματα

Μέσα στον γενικότερο παροξυσμό, τη γλυκιά παραζάλη από την τσίκνα του ψημμένου κρέατος, τη μόνιμη στυφάδα στο στόμα από κάθε είδους ξύδια (το κρασί που βγάζει ο κουμπάρος, το τσίπουρο του θείου, το κουβανέζικο ρούμι -δε μπορεί κάποια ανήψια θα έχει και αυτός που θα τα προμηθεύει με το "ρούμι το καλό, παραγωγής μας"), το μελλωμένο στόμα από τα παντώς είδους σιροπιαστά, εσύ φιλενάδα μου σουλατσάρεις ανέμελη στην περιφέρεια, στρογγυλοκάθεσαι σε όποιο τραπέζι βρεθεί στο διάβα σου, τσουγκρίζεις τα ποτηράκια για το καλό -επειδή το αλκοόλ σκοτώνει τα μικρόβια και κάνει καλό στο κρύωμα (βολική θεωρεία #235) και νοιώθεις έτοιμη να αντιμετωπίσεις όλα τα θεριά.
Βέβαια με το μπούκωμα έχεις απωλέσει παντελώς την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης, και έτσι όλα τα προαναφερθέντα για σένα είναι απλές θεωρείες ή ίσως μια υπενθύμηση των προηγούμενων επεισοδίων.
Αλλά τα θεριά είναι εκεί, εντέχνως καμουφλαρισμένα σε πρόσχαρους συνεστιαστές που τραγουδούν ανέμελα, παίζουν τις κιθάρες τους και στο τσακίρ κέφι ρίχνουν και τις στροφές τους. Μια ύπουλη εγκόλπωση αισθάνεσαι να λαμβάνει χώρα. 'Εχεις τη βάσιμη υποψία πως αθόρυβα αλλά σταθερά κυκλώνεσαι -όχι ασφυκτικά, όχι πιεστικά- γλυκά και με το γάντι. Κάπου σε σώζει αυτή η αλαφροϊσκιωτη φύση σου φιλενάδα, που τα παίρνεις όλα αψήφιστα. Κάπου αλλού όμως σου ανάβει το λαμπάκι του Κύρου Γρανάζη πάνω από το κεφάλι, πατάς stop, rewind και play και κάπου εκεί ανάμεσα στους τίτλους διαβάζεις το cast:
Διακριτικές...... Οι Αδελφές
Πρόσχαρα....... Τα Ξαδέλφια
Συμμορία......... Οι Κολλητοί
Δόλωμα........... Ο Υιός
Ένοχος............ Ο Έτερος
Ατραξιόν......... Η Φιλενάδα.
...άντε ώρα για Βερολίνο φιλενάδα και μερικά λίτρα γκλου βάιν παρεάκι με τον παιδικό σου φίλο, μπας και ανοίξει κανα ρουθούνι!
*καλή χρονιά*

4 σχόλια:

island είπε...

Καλά να περάσεις αγαπητή εις το εξωτικόν Βερολίνον.Που σίγουρα καλά θα είναι...βλέπεις άλλη κουλτούρα εκεί άλλη εδω.Να προσέχεις τη διατροφή.Φάε όσα πιο πολλά μπορείς για να έχεις απόθεμα για τις μερες τις νυστείας.Θεωρία μου 487...

Σε φιλώ

Stardustia είπε...

όταν σε παραπιέζουνε να παίζεις κι εσύ ανέμελη ρόλο από το έργο... "τραπεζομαζώματα... ανεμοσκορπίσματα!"

έτσι, για να μη σε στριμώχνουνε και πολύ...

φιλιά

-τέλειο το Βερολίνο αλλά αυτή η Berliner Weisse mit Schuss, αυτή με το πράσινο ή μπορντώ λικεροειδές πρόσθετο, μπλιαχ... μπορείς όμως να τη ζητήσεις ohne Schuss, αν και τότε υπάρχουν πλείστες άλλες weisse που λένε...-

mata_ntomata είπε...

Καλά για τα ανεμοσκορπίσματα έχουμε πείρα, τα τραπεζώματα είναι τα καινούρια...αλλά τι τα θες φιλενάδα, συμβαίνουν και αυτά...
Από την άλλη πάλι, όχι πως σνομπάρω τις weisse αλλά το έριξα στην Paulaner γιατί της έχω μια αδυναμία! [αυτή την αηδία αλλά με χυμό cranberrie αντί για λικεράκι την έπιναν και οι αγαπημένοι κατά τα άλλα Βρετανοί...] αλλά και το glühwein μια χαρά μου κάθεται!!!Ευχαριστώ για τα tips όμως!

Καλή Πρωτοχρονιά ...ή για να στο πω και Γερμανικά "Καλό Γλίστρημα"....χεχεχε!!!

island είπε...

Καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο καινούριος Πάσχας...να περνάς καλά μάτα...φιλί