11 Σεπτεμβρίου 2007

ιντερλούδιον

Φιλενάδα παλιοεγωίστρια! Φιλοτομαρίστρια! Μας έχεις φλομώσει με τις ανακατατάξεις σου, τις μετακομίσεις σου, τις διαδρομές σου!
Επιτέλους, τελείωνε. Αφού το θέμα έχει πλέον κλείσει μικρέ σατράπη, μάζεψε τα μπογαλάκια σου από το σπιτάκι σου στην Αθήνα, κλείσε φώτα, νερά, τηλέφωνα. Ξεμπέρδευε και με τα άλλα τα γραφειοκρατικά, βγες από το αιμοσταγές ΤΕΒΕ σου, κλείσε βιβλία, εφορίες, εισφορές και ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΟΥ.
Τώρα που έστρωσες το χαλάκι της μονιμότητας -πρώην ταλαίπωρη κυνηγέ ονείρων- άραξε και βγάλε το σκασμό.
Και αφού κάνεις τη μεγαλειώδη σου έξοδο... ουαί και αλοίμονο κακομοίρα μου αν ακούσω πως το μόνο που σου μένει είναι να τελειώσεις την κουζίνα.

σε μια μικρή πόλη που ο μικροαστός είναι βασιλιάς, το πύρινο κεφάλι ξεχωρίζει, φρόντισε να τους πάρεις με το μέρος σου, πριν σε ρουφήξει το δικό τους και ξυπνήσεις ένα πρωί για να πάρεις το σχολικό -και από όσο θυμάμαι έχεις ήδη πάρει απολυτήριο...

4 σχόλια:

Stardustia είπε...

Φιλενάδα, υπόπτως οικεία μου ακούγονται αυτά...
τι κι αν δεν τα περνώ [ακόμη], μου φαίνεται όμως, ότι δεν θα αργήσει η μέρα που κάπως έτσι θα ακούγομαι και εγώ...
αχ, πρώην ταλαίπωρη κυνηγέ ονείρων, αν μέσα συο το θες ακόμη και μέσα από τη σιγουριά σου μπορείς να βγάλεις όνειρα, ίσως να δεις πως τελικά μπορεί να βγουν και πιο ανώδυνα, δεν ξέρω, στο εύχομαι και ελπίζω να μην τα ξεχάσεις...

mata_ntomata είπε...

thanx ρε φιλενάδα... αν και ξέρεις είναι αυτές οι πρώτες εξάρσεις, τα ξεσπάσματα και -κυρίως- ο φόβος του συμβιβασμού!
...θα δείξει!
:)

mata_ntomata είπε...

ααα και άλλωστε είπαμε, όλα ανατρέπονται!

Stardustia είπε...

πάντοτε, για αυτό και μπορούμε και ελπίζουμε τελικά, αλλιώς δεν θα είχε πλάκα...