01 Απριλίου 2007

Εστεμμένη στη μετάφραση

"...So you are a Drama Queen!"
Τι όμορφα παραπλανητικός τίτλος που σου αποδόθηκε φιλενάδα! Τι υπερπαραγωγή! Και πόσο εύκολα ξεγλιστράει η πραγματικότητα -αρκεί μια μικρή παρερμήνευση και ένας ΠερουβιανοΣουηδός κιθαρίστας για να γίνει η στέψη!
Η αλήθεια είναι πως λόγω διαφόρων συγκυριών έχεις κατά καιρούς στεφθεί Δραματική Άνασσα και στο παρελθόν, καθώς έχεις επίσης χαρακτηριστεί ως Απόφοιτη Δραματικής Σχολής στα 17 σου -εξαιρετικά εντυπωσιακό επίτευγμα είναι η αλήθεια, σχεδόν πλησίασες την Σίρλευ Τεμπλ... Και όλα αυτά χάρις στον πλούτο της Ελληνικής γλώσσας βεβαίως βεβαίως, που σε πολλές περιπτώσεις έχει μεταφέρει αυτούσιες τις πιο δυνατές της έννοιες στα λεξιλόγια των αλλοδαπών (μην το παρατραβάς φιλενάδα γιατί σε βλέπω πρώτο όνομα στο ΤηλεΑστυ...)
Προδίδοντας λοιπόν την καταγωγή σου -είτε σε γηγενείς είτε σε αλλοδαπούς- προκαλείς πάντα σχόλια, άλλοτε κακόγουστα και τεττριμένα και άλλοτε ευφυέστατα και άκρως αστεία. Και μιας και η έμφυτη τάση σου στην εκφραστική γκριμάτσα προδίδει την κάθε σου σκέψη, ο παραλληλισμός μεταξύ καταγωγής και ιδιότητας είναι άμεσος αλλά παρόλα αυτά ατυχής.
Αλλά τι φταις και εσύ που αποφοίτησες από το 2nd School of Drama?

Δεν υπάρχουν σχόλια: