28 Σεπτεμβρίου 2007

...και μην ξεχνάτε, σας αγαπώ!

Έκανες και τις τελευταίες σου φασαρίες φιλενάδα! Αρχικά ξεσήκωσες στο πόδι τη μισή Αθήνα, έπειτα με χειρουργική ακρίβεια -ένεκα η ευχέρεια με το νυστέρι βλέπεις- οργάνωσες το γενέθλιο/reunion/farewell party, πλακώθηκες με τους αγαπημένους στις ρακές και τα ρούμια και αποχαιρετίστηκες διαβεβαιώνοντας πως δεν πας ανθρακωρύχος στο Βούπερταλ.
Τώρα τους περιμένεις όλους να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους και να έρθουν να σε επισκεφθούν, μπας και βοηθήσουν στο σκάψιμο πριν βγάλεις ρόζους στα χέρια!
Πάντως φιλενάδα οφείλεις να παραδεχθείς πως αν και σου λείπουν φριχτά οι αγαπημένοι, περνάς πολύ όμορφα στον ένδοξο βορρά!

11 Σεπτεμβρίου 2007

ιντερλούδιον

Φιλενάδα παλιοεγωίστρια! Φιλοτομαρίστρια! Μας έχεις φλομώσει με τις ανακατατάξεις σου, τις μετακομίσεις σου, τις διαδρομές σου!
Επιτέλους, τελείωνε. Αφού το θέμα έχει πλέον κλείσει μικρέ σατράπη, μάζεψε τα μπογαλάκια σου από το σπιτάκι σου στην Αθήνα, κλείσε φώτα, νερά, τηλέφωνα. Ξεμπέρδευε και με τα άλλα τα γραφειοκρατικά, βγες από το αιμοσταγές ΤΕΒΕ σου, κλείσε βιβλία, εφορίες, εισφορές και ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΟΥ.
Τώρα που έστρωσες το χαλάκι της μονιμότητας -πρώην ταλαίπωρη κυνηγέ ονείρων- άραξε και βγάλε το σκασμό.
Και αφού κάνεις τη μεγαλειώδη σου έξοδο... ουαί και αλοίμονο κακομοίρα μου αν ακούσω πως το μόνο που σου μένει είναι να τελειώσεις την κουζίνα.

σε μια μικρή πόλη που ο μικροαστός είναι βασιλιάς, το πύρινο κεφάλι ξεχωρίζει, φρόντισε να τους πάρεις με το μέρος σου, πριν σε ρουφήξει το δικό τους και ξυπνήσεις ένα πρωί για να πάρεις το σχολικό -και από όσο θυμάμαι έχεις ήδη πάρει απολυτήριο...

02 Σεπτεμβρίου 2007

transit

...και ενώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία φιλενάδα, έχεις πάρει και εσύ φωτιά. Προσπαθείς να συγκεντρωθείς, να δεις αν μπορείς επιτέλους να αποκτήσεις μια βάση, να μη μοιράζεσαι άλλο σε τρεις πόλεις. Να σταθείς σε μία.
Σε μία που είναι οικεία, με πρόσωπα αγαπημένα και μέρη και συνήθειες και γκρίνιες.
Σε μία που είναι καινούρια, που όλα είναι πρωτόγνωρα και αινιγματικά και λίγο φλού, με ανθρώπους ζεστούς.
Στην τρίτη δε το συζητάς... είναι άλλο επεισόδιο, το΄χεις δει, φτάνει και η επανάληψη!

Έλα σε λίγες ώρες μπορεί και να ξέρεις!