24 Φεβρουαρίου 2007

Διακοπές στους ορυζώνες

Ήθελες τώρα εσύ μικρή και αφελεστάτη να κρυφτείς για λίγο, να μη δώσεις λέει σημεία ζωής για λίγο, να αφήσεις λίγο χρόνο να περάσει μιλώντας ακατάπαυστα Κινέζικα. Δεν έλαβες υπόψην όμως φιλενάδα τα σημεία των καιρών. Τόσα και τόσα καταστήματα ένδυσης/υπόδησης/αξεσουάρ άνοιξε η συμπαθής κίτρινη φυλή.
Οι δρόμοι πέριξ της πλατείας Κουμουνδούρου σφίζουν από σκούτερ τιγκαρισμένα με κούτες εμπορεύματος, αλλά εσύ και πάλι χάζευες! Δε σκέφτηκες ελαφρόμυαλο κοράσιο πως κάποιος από όλους αυτούς θα παραδίδει μαθήματα και μάλιστα ταχύρυθμα, έτσι που να ξεπετάνε γραμματική και συντακτικό σε 2 μήνες και να τους μένει μόνο το λεξιλόγιο... Και να που αρίστευσαν τα μαθητούδια, και σου αρχίσαν το διάλογο φιλενάδα και δεν ξέρεις από πού να φύγεις!
Βγάλε αυτή την πορφυρή μεταξωτή ρόμπα με το δράκο από πάνω σου, σβήσε και τα φαναράκια τώρα που τέλειωσε η φιέστα και άντε να μαγειρέψεις κανένα παστίτσιο που μας φλόμωσες στα νουντλς και τις σούπες από φτερό καρχαρία δυο μήνες τώρα. Μόνη σου ελπίδα πια ο εθελεντισμός στην ολυμπιάδα του Πεκίνου.

20 Φεβρουαρίου 2007

Όλοι στον καταυλισμό

Σου ήρθε λέει τώρα φιλενάδα αυτή η αίσθηση της ανεξήγητης χαζοχαρουμενιάς. Για την ακρίβεια έχεις πέσει ευλαβικά στα γόνατα και ευχαριστείς τον Πανάγαθο που επανήλθε!
Ξέρεις ποια, αυτή με την οποία τη σκαπούλαρες εντέχνως και απολύτως ανώδυνα, χρεωνόσουν την κάθε σου μαλακία και ξέσπαγες σε ακατάπαυστο γέλωτα. Μετά λοιπόν απο άπειρες ώρες ενηλίκων ήρθε επιτέλους η ώρα του παιδιού! Σαν λίγο άδικο σου κάνει αυτό σε αναλογία φιλενάδα τώρα που το ξανασκέφτεσαι, αλλά αυτά τα δευτερεύοντα μαθηματικά ποτέ δε σε απασχόλησαν ιδιαιτέρως...
Ξαναβρήσκεις αστείο τον εαυτό σου, και κατά περιπτώσεις απολύτως γελοίο, αλήθεια το καταδιασκεδάζεις -τώρα που πότησε η φούξια μπογιά στο κεφάλι- και όντως παραδέχεσαι πως αυτό είσαι, ξέχνα εκείνο το παχύ πράσινο και κολλώδες στρώμα μούχλας που είχε περιέργως καλύψει το μικρό σου σκαλπ.
Μάζεψε λοιπόν τους κολλητούς σου -την Χειμερινή Ηλιαχτίδα του Φθινοπώρου, τον Γυμνιστή με το Εμπριμέ Μπικίνι και τη Χιονοστιβάδα που Kατρακυλάει Aργά στην Πλαγιά- και πάτε να τρέξετε ανέμελα στη σαβάνα με τις ζέβρες!